De wereld van Parrano

Proef de smaak van Parrano

In het hart van het Italiaanse Toscane ligt een prachtig huis, genaamd Villa Parrano. Op deze plek wordt al decennialang een smaakvol geheim bewaard: het recept van onze Parrano Originale. Natuurgerijpt volgens traditionele rijping. Hoe dat smaakt? Naar een kaas vol Hollandse nuchterheid, maar met een karakteristiek Italiaans randje.

parrano_table

Ons verhaal: de wereld van Parrano

Het recept mag dan een goed bewaard geheim zijn, de naam van onze kaas is inmiddels bekend en geliefd bij velen. Van de zonovergoten ‘trattoria’s’ in Italië tot de fijne terrasjes in eigen land. In ons eigen verhaal lees je alles over het merk Parrano, onze kazen en de verschillende smaken.

Lees meer
kruiden en vijzel

Waar of niet: teveel kruiden over je pasta gooien, is niet Italiaans

Leuk hoor dat we hier potjes met ‘Italiaanse kruiden’ kunnen kopen, maar laat het de Italiaanse chef-koks niet horen. Die koken puur en vers. Met zo min mogelijk kruiden. Maar wat blijft er dan over van die pasta? Je ziet en hoort het in de nieuwste aflevering van de ’De 10 culinaire wetten van Italië’. Joëlle van der Heiden geeft ons het antwoord.

Lees meer
Italiaanse quiche Betty's Kitchen Parrano

De favorieten & tips van foodblogger Betty's Kitchen

Ken je Betty en haar online keuken al? Via haar blog Betty’s Kitchen deelt ze haar favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en meer lekkers met haar volgers. Als ze vertelt over food en koken spat het enthousiasme er vanaf. En als er één ding is waar ze blij van wordt, dan zijn het de ‘oehs’ en ‘aaahs’, nadat iemand een eerste hap heeft genomen van een goed gelukt gerecht.

Lees meer
truffel_01.jpg

[video] Hoe een hond een truffel vangt

Truffels… Wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Het is dat de delicate zwam zo duur is, anders zouden we ‘m elke dag wel door de pasta willen. Ze groeien onder de grond, zijn moeilijk op te sporen en bijna niet te kweken. Dat zorgt dus voor die (soms astronomisch) hoge prijzen. Truffels zoeken is in verschillende gebieden in Italië daarom ook een geliefde bezigheid. Niet zo lang geleden gingen we zelf ook op truffeljacht in Italië.

Lees meer
Sestriere Peimonte

Piemonte: slow food, truffels, wijn en alpen

Onbekend(er) dan veel andere regio’s, maar zeker niet onbemind: Piemonte! We stellen hier op deze website regelmatig Italiaanse streken centraal. De noordwestelijke streek Piemonte staat bekend om zijn glooiende heuvels met lieve dorpjes, de oase van rust, barokke gebouwen én truffels, slow food en lekkere wijnen. Tijd voor een nadere kennismaking.

Lees meer
Tortizza met kaas en courgette

Smulweb en Parrano maken.... Tortizza!

Sabine van Smulweb is weer aan de slag gegaan met Parrano Robusto en maakte weer een mooi gerecht voor ons. Een gerecht dat we graag met jou delen: een tortizza met pompoenspread en gegrilde courgette. Je hoort het goed: een tortizza! Een tortizza kun je zien als de perfecte food baby, die voortkomt uit het huwelijk tussen twee van je lievelingsingrediënten: de pizza en de tortilla wrap.

Lees meer
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano