3 x frisse salades die wél vullen

Met salades kun je alle kanten op. Voorgerecht, side dish, lunch, gezonde tussendoor snack, maar je kunt zo’n bordje (of kom) ‘lekkers op een bedje groen’ natuulijk ook gewoon als avondmaaltijd eten. Vind je dat net iets te weinig om je trek te stillen? Dan maak  je ‘m gewoon wat steviger.

Pastasalade met Parrano snippers

Een salade met een bodem!  De pasta zorgt dat je salade net iets meer vult, de sla voor de frisse, knapperige touch. Je hebt nodig: 250 g farfalle pasta, 4 kropjes babyromainesla, 3 el extra vierge olijfolie, 295 g gegrilde paprika (potje), 70 g parmaham, 195 g bruscettatopping (potje), 80 g Parrano snippers. Hulp nodig bij het bereiden? Bekijk dan hier het recept voor deze stevige salade.

Pastasalade met Parrano snippers

Farfalle met rucola, pesto en Parrano

Nog zo’n topper met farfalle als basis is de farfallesalade met rucola, pesto en Parrano die we tegenkwamen op eetgenietenleef.nl. Rucola geeft een lekkere pittige smaak aan je salade. Het vormt een smaakvol contrast met de andere ingredienten uit deze salade: 225 g farfalle pasta, 100 g verse groene pesto, 50 g Parrano Snippers, 2 el zonnebloempitten en 1 el olijfolie. O ja, en rucola sla of slamelange dus, 100 g in dit geval. Hoe jehet maakt, lees je hier.

 Farfallesalade met rucola

 


 

Courgettespaghetti met ham, kaas en een beetje room

Wil je de basis lekker licht houden, maar toch een vullend bordje groente op tafel zetten? Je kunt je geest een beetje voor de gek houden met – je hebt er vast al wel eens van gehoord – courgette in de vorm van spaghetti. Deze courgettesalade met ham, pijnboompitjes en kaassnippers is perfect voor de naderende lange lenteavonden. Met wat slagroom bind je de ingrediënten.  Nodig: 150 g ham, 2 courgettes, 50 g Parrano kaassnippers, nootmuskaat, 100 ml (slag)room,  4 el olijfolie, 40 g pijnboompitjes, 1 ui, 1 teentje knoflook en 3 el verse oreganoblaadjes of peterselieblaadjes (3 eetlepels). Jetovert je courgettesalade zo in elkaar.

 Courgette met Parrano en ham