5 redenen waarom champignons een goed idee zijn

Champignons zijn er al net zoveel als… appels, om maar iets te noemen. In alle kleuren, formaten en texturen zie je ze liggen in de supermarkt, bio-winkel of op de markt. Bij ons Nederlanders is de witte het bekendste. Al zijn de oesterzwam, reuzenchampignon, de kastanjechampignon en shii-take ook niet meer weg te denken uit onze keuken.  Vijf redenen waarom champignons een goed idee zijn.

-       - Champignons bevatten nauwelijks calorieën en geen vet. Een paar scheppen meer, kan dus niet zoveel kwaad.

-      - De champignon is een allemansvriend en past werkelijk overal bij. Vis, vlees, soep, saus, als vulling, in een stoofpotje, op de pizza, door de pasta… En ga zo maar door.  

-     -  Een vleesvervanger kun je een op zich zelf staand ingrediënt niet noemen, maar champignons bevatten wat meer eiwitten dan andere groenten en passen daarom wel goed in een vegetarisch dieet.

-    -   Rauw zijn ze al net zo lekker als warm. In een salade is een handje rauwe champignons (beter niet teveel) een mooie toevoeging.

-      - Je kunt champignons langer mooi houden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ze besprenkelen met een paar drupjes citroensap.