5 x tips voor op en bij de BBQ

Met een satéetje met (zelfgemaakte) pindasaus zit je bij elke barbecue goed. Net als met die aardappelsalade. Maar er zijn natuurlijk veel meer leuke bbq-recepten voor deze zomer. Wij zetten er een aantal voor je op een rij, voorzien van tips. 

pulled pork.jpg

Pulled pork

Er is geen vleesgerecht dat de afgelopen jaren zoveel opdook op foodfestivals, de menukaarten van broodjeszaken, hippe concept stores en ga nog maar even door. Dan hebben we het over? Juist, pulled pork. Wat eigenlijk zoveel wil zeggen als langzaam gegaard varkensvlees. Pulled pork is ook een hit op de barbecue. Wel een beetje geduld hebben, want pulled pork vraagt om een ‘low en slow’ bereiding. Op https://bbq-helden.nl/pulled-pork-barbecue/ vonden we een smakelijk recept voor pulled pork van de barbecue.

zalm op de bbq.jpg

Stevig visje

Visje van de barbecue doet het ook altijd goed. Maar kan elke vis op de barbecue of leent de ene soort zich er beter voor dan de ander? Een ding is erg belangrijk bij je keuze en dat is de textuur van de vis. Het is van belang dat je visje goed stevig is en niet zo maar uit elkaar valt. Veel witvissen, zoals tilapia of kabeljauw bijvoorbeeld zijn niet stevig genoeg en vallen uit elkaar. Wat dan wel? Zalm, tonijn, zwaardvis zijn uitstekend voor de barbecue, al dan in een folietje. Ook lekker: sardientjes. Maar wij kozen dit recept van Uit Pauline’s Keuken: https://uitpaulineskeuken.nl/2011/06/zalm-pakketjes-bbq.html.

grilled-vegetables-bbq.jpg

Vega

Ga je vega tijdens de barbecue? Heb jij even geluk, want er zijn behoorlijk wat opties voor vegetariërs (of niet-vegetariërs die ook zin hebben in wat extra groente). Een goeie maïskolf, een vegaburger, maar ook groenten waar je niet zo snel aan denkt, zoals ‘bietjes’ of zelfs fruit. Het kan allemaal. Lekkere vegarecepten vonden we onder andere hier: https://www.culy.nl/inspiratie/10-tips-voor-een-vega-barbecue/

salade-met-gambas.jpg

Bijgerechten

Wie aan barbecueën denkt, denkt vaak als eerste aan vlees of vis. Dat is niet zo gek natuurlijk, maar minstens zo belangrijk zijn de bijgerechten als je het ons vraagt. Een goeie salade (daar heb je nogal wat varianten van), stokbrood met smeersels en zelfgemaakte sausjes. Een leuke verzameling gerechtjes in deze categorie vind je op deze website van Chicks love food: https://www.culy.nl/inspiratie/10-tips-voor-een-vega-barbecue/

Little gem-salade met framboos

Tip: onze salade

Onze favoriete side dish? Dan komen we toch weer uit op de salade. Daarmee kun je natuurlijk alle kanten op: van de good old aardappel of huzarensalade tot een smakelijke koude pastasalade of een ceasar salad. Onze favoriete zomersalade is little gem-salade met mango, framboos en gerookte kip. De instructievideo en het recept vind je hier: https://www.parrano.nl/recipe/little-gem-salade-met-mango-en-gerookte-kip/

Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano