Om eens te proberen: de burrata

Wie heeft er al eens gekookt met burrata? Het lijkt dan misschien op mozzarella, maar er zijn een paar wezenlijke verschillen met deze Italiaanse kaas. En je raadt het al: die gaan wij je uitleggen. 

Burrata in Italië

Kaas en room

Burrata is een Italiaanse verse kaas. De gelijkenis met mozzarella is niet zo vreemd, aangezien dit ook het hoofdbestandsdeel van de kaas is. Het andere ingrediënt is room. Of beteer gezegd: de buitenkant van de burrata bestaat uit mozzarella, de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room. En dat is goed nieuws, want dat maakt de zachte, romige kaas nog zachter en romiger. Heerlijk, zeker als de mozzarella gemaakt is van echte buffelmelk! Over het algemeen is dat niet zo vaak het geval en wordt er koemelk gebruikt.

Snel opeten

Burrata betekent trouwens ‘boterig’ in het Italiaans. In Italië kennen ze de kaas dus al heel lang. Het wordt gezien als één van de meest verfijnde kaasspecialiteiten uit de regio Puglia. Ondanks dat je het altijd in een zakje koopt, is burrata een ‘vers’ product. En het is dus maar beperkt houdbaar. Dat je het even weet: dit kaasje moet je wel direct opeten. Maar dat is voor de liefhebbers vaak niet zo’n probleem… ;-)

Smaakmakers

Wil je de boterachtige smaak van burrata goed tot zijn recht laten komen? Combineer het dan met pure ingrediënten. Het past goed bij een linzengerecht, basilicumolie, een salade, rauwe ham, tomaatjes, een eenvoudige pasta met olijven, en een glas Italiaanse wijn… Je kunt de burrata zelfs vullen met tappenade als je wilt. In deze is Google je beste vriend: zoek eens op recepten voor een lekkere burrata en je zal versteld staan van alle lekkere combinaties.