Raspen wordt makkelijker als je het zo doet

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: zelf kaas raspen, wie doet dat wel eens? If so, dan kan je vast beamen dat het niet altijd het leukste klusje is. Zeker niet als je kaas te hard of juist te zacht is. We geven je een aantal tips om het zelf te doen. Maar natuurlijk kun je ook gewoon onze kant-en-klare rasp gebruiken... ;-)

Je kent het vast: je besluit voor een etentje eens flink uit te pakken en alles zelf te maken. Dus zélf de pasta maken van deeg, zélf een verse saus voorbij de pasta fabriceren. En de pesto voor de broodjes vooraf? Die wil je vanavond ook niet uit een potje serveren. En dus besluit je ook om de kaas zelf te raspen. Niets mis mee natuurlijk, maar het is een klusje dat niet altijd tot het gewenste resultaat leidt. Zeker niet als je jonge kaas gebruikt. Die heeft een zachte textuur, waardoor raspen een uitdaging is.

Tip 1: koud kunstje

Brokkelt je kas af tijdens het raspen? Vries de kaas even in. Huh? Ja, echt. Een simpele maar o zo effectieve methode om je kaas weer stevig te maken. Een halfuurtje is genoeg. Zeker niet langer, want een bevroren stuk kaas, daar zit je ook niet op te wachten. Bovendien werkt de truc dan ook niet meer.

Geraspte kaas

Tip 2: spray er op los

Niet alleen de kaas kan het raspen bemoeilijken, een slappe, vermoeide arm door het raspen ligt ook op de loer. Ook hier is een kinderlijk eenvoudige oplossing voor. Spray je rasp even in met ‘cooking spray’. De kaas gaat dan makkelijker door de rasp heen. Dat geldt voor zachte en harde kaas, maar het effect is zelfs nog groter bij ‘plakkerige kaas’, die je normaal niet zou kunnen raspen.

Tip 3: Raspen zonder rasp

Raspen zonder rasp. Dat kan natuurlijk ook. En in sommige gevallen is het misschien wel makkelijker. Snijd de kaas eerst in stroken van een paar centimeters met een scherp mes. Snijd de stroken dan een paar keer doormidden en leg ze vervolgens naast elkaar. Je ‘chopt’ het rijtje in één keer doormidden, zodat er bij elke beweging een paar blokjes ontstaan. Je rasp bestaat dan dus uit kleine blokjes.

Rasp met kruiden

Tip 4: kant-en-klaar én gekruid

Het is een open deur, je voelt ‘m vast al aankomen, maar het zou gek zijn als we het niet zouden zeggen.. Tip 4 is: bespaar je de moeite en koop kant-en-klare rasp. Een voordeel is dat als je geraspte kaas van Parrano koopt, je zelfs kunt kiezen uit varianten met kruiden. Door verschillende Italiaanse ingrediënten aan onze smaakvolle Parrano kaas toe te voegen zijn 3 nieuwe smaakmakers ontstaan. Doordat wij deze Italiaanse ingrediënten al aan onze kaas hebben toegevoegd hoef jij dat dus niet meer te doen!

Onze smaakmakers

Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano