Wat je nog niet wist over pijnboompitten

Ook zo’n fan van pijnboompitten? Maar weet je eigenlijk waar ze vandaan komen? Ja, dat ze niet aan de boom groeien, weet je natuurlijk. Of wacht…? Lees en leer meer over deze pitjes. En lees vooral hoe je er in een handomdraai iets heel lekkers mee maakt. 

De ‘appel valt toch niet zo ver van de boom’, pijnboompitten zijn namelijk de zaden van een dennenboom (ook wel pijnboom genoemd). Ze zitten in de dennenappels en om ze eruit te halen, schud je ze totdat ze er zo uitvallen. De pitjes zijn omwikkeld met een harde schil, die natuurlijk eerst verwijderd wordt voor de pijnboompit in de winkel komt te liggen.

Pijnboompitten

Pijnboompitten, pesto en Parrano

Pijnboompitten zijn onmisbaar in een goede pesto. En die pesto heb jij zo zelf gemaakt. Met de hand. En een vijzel. vijzel geeft een authentieke smaak aan je pesto, probeer maar eens. Maar je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Als je al eens pesto gemaakt hebt, weet je dat dit helemaal niet zo ingewikkeld is. Wat je doet is: basilicumblaadjes vermalen met Parmezaanse kaas, knoflook én pijnboompitten. Daarna voeg je voorzichtig extra vergine olijfolie toe. Uiteindelijk moet het een mooi, glad geheel vormen en dan is je pesto klaar. Lekker op een crostini met wat Parrano-snippers om ‘m af te maken.