Courgette lasagne

Deze courgette lasagne is een klassiek gerecht perfect voor de zomer

  • 20 min +1 uur wachttijd
  • Hoofdgerecht
  • 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer ricotta, Parrano Rasp en eieren in een kleine kom en breng het ricottamengsel op smaak met zout en peper.
  2. Smeer een dunne laag marinarasaus in een ovenschaal en leg er twee lagen courgettereepjes, ricottamengsel en mozzarella op.
  3. Maak voor de laatste laag een courgetterooster. Leg de courgettereepjes diagonaal naast elkaar in de ovenschaal. Til de onderste helft van elk ander reepje op en leg een andere courgettereepje er diagonaal overheen. Herhaal tot de bovenste laag vol is.
  4. Maak jouw courgette lasagne écht af met meer Parrano Rasp en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bak 30 minuten tot de courgette gaat is en de kaas helemaal gesmolten.
  6. Laat 10 minuten rusten alvorens te snijden.

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.