Miljuschka Kookt: Zomerse Lasagne

Een lekker zomers gerecht met veel groentes zoals doperwtjes en groene asperges

  • 55 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak tot deze even mee. Bak het gehakt rul in dezelfde pan, haal alles uit de pan en zet even apart.
  3. Haal de houtige onderkanten van de asperges af en snij ze in stukken van ongeveer 10 cm. Kook de asperges in gezouten water even kort, een minuutje of 3.
  4. Verhit de koekenpan (waar het gehakt in heeft gezeten) weer en bak hierin de ansjovis tot deze smelt. Voeg de tomatenblokjes toe en de kookroom. Breng op smaak met de gedroogde tijm peper en zout.
  5. Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladeren, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Daarop verdeel je wat van de asperges en de doperwten. Herhaal deze lagen nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladeren/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi lekker met (veel) geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.