Miljuschka Kookt: Penne met geroosterde bloemkool

Een heerlijk recept voor doordeweeks. En nog redelijk snel ook!

  • 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220˚C.

2. Neem een grote bakplaat en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Besprenkel met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de teentjes knoflook over de plaat. Zet in de oven voor een minuut of 10, roer dan even goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.

3. Na de eerste 10 minuten ga je aan de slag met je pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en zet apart.

4. Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, Parrano kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door en bak het even op.

5. Serveer met de verse peterselie erover en eventueel nog extra Parrano kaassnippers.

Tip: ook erg lekker en nog romiger met een bekertje creme fraiche erdoor.

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.