Penne met groene pesto
ReceptSnel en gemakkelijk, een heerlijke pasta pesto met cherrytomaatjes

Penne met groene pesto

  • 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 80 gram Parrano strooikaas
  • 300 gram penne
  • 1 ui 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • ½ courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram groene pesto
  • Klein bosje verse basilicum
  • Sap van ½ citroen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes, de champignons in partjes en de courgette in plakjes. Halveer de cherrytomaatjes.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de paprika, champignons en courgette toe.
  4. Voeg de gekookte pasta, pesto en citroensap toe en roer kort door. Verdeel over vier borden en bestrooi met basilicumblaadjes.
  5. Maak jouw Italiaanse penne met pesto écht af met Parrano strooikaas!

Tip: voeg 200 gram gebakken spekblokjes toe voor een zoute touch!