Penne met zelfgemaakte rode pesto

Na deze heerlijk hartige penne met rode pesto wil je nooit meer iets anders

  • 40 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de verpakkingsinstructies al dente in een grote pot met kokend zout water. Laat het na het koken uitlekken, maar houd ongeveer 100ml pastawater achter. Gooi de pasta terug in de pot.
  2. In de tussentijd van het koken maak je pesto: in een keukenmachine, combineer de rode paprika, 80ml olijfolie en mix totdat het goed door elkaar zit. Voeg de Parrano toe, de amandelen, de helft van de knoflook en het zout en mix weer door elkaar.
  3. Verhit de resterende eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de resterende knoflook toe en bak het 1 minuut totdat geurig ruikt, voeg dan spinazie toe en meng tot het net verwelkt is, 2 minuten. Breng op smaak met zout.
  4. Voeg gekookte penne en pesto toe aan de koekenpan en meng tot alles gemengd is, voeg dan pastawater toe en roer tot het romig is. Breng op smaak met peper en maak jouw penne écht af met Parrano Snippers Originale of  Robusto!

Tip: Als je niet zelf de rode pesto wil maken kun je het altijd kopen in de winkel!

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.