Pizza margherita

De Italiaanse klassieker onder de pizza's. Zelf maken of zelf de bodem halen?

  • 30 min + 1 uur wachtitijd
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, gist, een snuf zout, water en olijfolie in een kom en mix met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Kneed zo’n minuten goed door. Laat een kwartier rusten. Verdeel het dan in vier gelijke delen. Doe alle deegbollen in een ingevette schaal en laat afgedekt een uur rijzen op kamertemperatuur.
  2. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes. Meng de tomatenpuree met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Verwarm de oven voor op 250°C. Bak de pizza op een pizzasteen of zet een bakplaat in de oven.
  3. Rol wanneer het deeg gerezen is de vier bollen uit op een bebloemd aanrechtblad. Bestrijk ze met de tomatensaus. Strooi de Parrano Rasp Originale over de pizzabodems. Verdeel de cherrytomaatjes over de pizza’s en bestrooi met een paar basilicumblaadjes. Haal de hete bakplaat of pizzasteen uit de oven en bak de pizza’s een voor een (of als je meerdere bakplaten hebt meerdere tegelijk) in het midden van de oven in zo’n 10 minuten gaar. Bestrooi voor serveren met verse blaadjes basilicum.
  4. Maak jouw Italiaanse pizza margherita écht af met Parrano Rasp Originale!
  5. Tip: heb je weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare pizzabodems, of pizzadeeg op rol. Sneller klaar en minstens net zo lekker!  

Lekkere recepten

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar super lekker gerecht waar iedereen van geniet? Wij hebben de lekkerste Italiaanse recepten op een rijtje gezet. Natuurlijk met héél véél lekkere kaas van Parrano.

Bekijk alle recepten

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.