Vitello tonnato

Een klassiek Italiaans zomergerecht met kalf en tonijn

  • 15 min
  • Voorgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de tonijn uitlekken. Mix met een staafmixer de tonijn, mayonaise, vier eetlepels kappertjes, twee stuks ansjovis, een scheutje olijfolie uit het blikje ansjovis en het sap en de rasp van de citroen tot een egale saus.
  2. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over vier borden.
  3. Bestrijk met de tonijnsaus. Verdeel de rucola erover. Bestrooi met de achtergehouden kappertjes, peterselie en vers gemalen peper.
  4. Maak jouw Italiaanse vitello tonnato écht af met Parrano Snippers Robusto!

Tip: deze vitello tonnato is ook erg lekker door een salade, met rucola, tomaat, zwarte olijven en balsamico azijn. Stukje brood erbij maak je er een volwaardige maaltijd van!  

Lekkere recepten

Ben je op zoek naar een eenvoudig maar super lekker gerecht waar iedereen van geniet? Wij hebben de lekkerste Italiaanse recepten op een rijtje gezet. Natuurlijk met héél véél lekkere Parrano kaas.

Bekijk alle recepten

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.