Zalm-courgette risotto

Een frisse, romige, maar vooral heerlijke risotto met vis

  • 30 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook erin aan. Voeg de risotto toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus af met een scheut witte wijn.
  2. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat inkoken. Giet de volgende lepel bouillon erop wanneer de vorige bijna opgenomen is door de rijst. Herhaal tot de bouillon op is.
  3. Kook ondertussen de doperwtjes beetgaar. Snijd de courgette in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de courgette goudbruin. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Hak de dille grof.
  4. Spatel vlak voor serveren de doperwtjes, courgette, zalm, citroenrasp, citroensap en 1 zakje Parrano snippers Orginale door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de risotto over vier borden. Leg op ieder bord een lepel zure room en bestrooi met de verse dille.
  6. Maak jouw Italiaanse zelm-courgette risotto écht af met Parrano Snippers Originale.

Tip: ook erg lekker met gegrilde groene asperges!

Meteen aan de slag?

Zin gekregen in dit recept? We helpen je graag een handje! Met één druk op de knop, leg je alles in je (digitale) mandje.