Croque monsieur met een Italiaans tintje

15 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht

Over het recept

Hoe leuk is het om te zien wat voor creatieve gerechten anderen met onze lekkere kaas weten te maken! Daarom zijn we blij met onze samenwerking met Smulweb. Sabine van Smulweb dook haar kookstudio weer in en maakte dit keer een ‘croque monsieur’ met Parrano-kaas. Niet zo maar een tosti, maar een tosti met klasse!

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Garde
  • Bakplaat
  • Kookpan
Ingredienten
  • 50 g roomboter
  • 2 el bloem
  • 500 ml melk
  • 4 gegrilde paprika's uit pot, in reepjes gesneden
  • 8 plakken courgette
  • 4 plakken prosciutto
  • 8 sneetjes wit brood
  • 15 g verse basilicum
  • peper
  • 16 plakjes Parrano Robusto
  • 100 g geraspte Parrano Robusto

Bereiding

  1. 1. De oven verwarm je vast voor op 180 graden.
  2. 2. Smelt de boter in de sauspan en voeg de bloem er aan toe. Even roeren met de garde tot de bloem in de boter is opgenomen.
  3. 3. Melk is goed voor elk; giet de melk bij je mengsel en roer totdat alle klontjes eruit zijn.
  4. 4. Beleg ondertussen de sneetjes brood met 4 plakjes kaas. Verdeel hier de paprika, courgette, basilicum en prosciutto ende rest van de plakken kaas overheen.
  5. 5. Smeer de overige boterhammen aan beide kanten in met de bechamelsaus. Plaats bovenop de croque monsieurs en maak het geheel af met extra geraspte kaas en een beetje peper.
  6. 6. Plaats ongeveer 10 minuten in de oven.
  7. Buon Appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano