Crostini met grove macadamiapesto

20 min. 6 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

De crostini is een mooi voorbeeld van een product met bijna klassieke allure, dat eigenlijk uit een veel ‘simpeler milieu’ komt. In de middeleeuwen vonden de Italianen het vooral makkelijker om hun eten op een broodje te eten in plaats van op een bord. Geef ze eens ongelijk, dat scheelde een mooie berg vaat, in een tijdperk waarin vaatwassers én afwasborstels nog uitgevonden moesten worden. Dus laat de borden maar een keer in de kast staan en presenteer je crostini’s op een mooie houten plank of grote serveerschaal.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Keukenmachine
Ingredienten
  • 1 sjalotje, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 100 gram ongezouten macadamianoten
  • 12 blaadjes basilicum
  • 5-6 eetlepels olijfolie
  • 1 stokbrood in plakken
  • peper en zout
  • 50 gram Parrano strooikaas

Bereiding

  1. We beginnen met de pesto. De eerste stap is vrijwel al je ingrediënten pureren tot een mooie massa. In de keukenmachine, blender of in het hakbakje van de staafmixer gaan: basilicum, de zongedroogde tomaatjes, macadamianoten, het sjalotje, 2 teentjes knoflook, peper en zout en een flinke scheut olijfolie.
  2. Voeg tijdens het pureren zoveel olijfolie toe dat het mengsel één geheel wordt. Als dat betekent dat je wat meer dan de aangegeven hoeveelheid olie nodig hebt: gewoon doen.
  3. Pureer je pesto niet te lang, de structuur van de ingrediënten mag nog zichtbaar zijn.
  4. Snijd het stokbrood in schuine plakjes. Dat mag zo schuin zijn als je wilt, zolang je de plakken maar niet te dik maakt. Rooster ze goudbruin in de oven, onder de grill of in de grillpan. In het geval van die laatste is het raadzaam om je broodje eerst even in te smeren met olijfolie.
  5. Halveer het resterende teentje knoflook en wrijf hiermee de geroosterde stokbroodjes in.
  6. Serveer de plakken stokbrood met de macadamiapesto en strooi de Parrano strooikaas over de pesto. Eventueel nog een blaadje basilicum en wat klein gehakte macademianootjes ter garnering en klaar ben je.
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano