Eiersalade met Parrano

15 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Eiersalade is zo heerlijk veelzijdig. Je kunt het 's morgens op je boterham eten, het is ideaal voor tijdens een borrel en als je gaat picknicken is een eiersalade ook ideaal om mee te nemen. Dit recept voor eiersalade met Parrano is een leuke twist op de gebruikelijke salade met eieren. Een fijn gerecht dat pas bij het zonnige voorjaar. En het fijne aan dit recept is dat het super snel en makkelijk is. Dus ook als je weinig tijd hebt kun je vast wel tijd vrijmaken om deze heerlijke eiersalade met Parrano te bereiden.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Kookpan
  • Snijplank
Ingredienten
  • 5 eieren
  • 40 gram Parrano rasp
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • Een halve theelepe; (gerookte) paprikapoeder

Bereiding

  1. 1. Maak eerst de hardgekookte eieren. Zet hiervoor een pan met water op (zorg dat er genoeg water in de pan zit zodat de eieren als je ze straks toevoegt volledig onder water staan. Doe wanneer het water begint te koken voorzichtig de eieren één voor één in het kokende water. Tip: Gebruik hiervoor een eetlepel, scheelt verbrande vingers. Kook de eieren minimaal 8 minuten voor hardgekookte eieren. Spoel ze vervolgens goed af met koud water zodat ze goed schrikken. Laat de eieren iets afkoelen voordat je ze pelt.
  2. 2. Hak vervolgens de eieren grof met een groot mes (of gebruik een eiersnijder).
  3. 3. Doe de gehakte eieren in een kom en meng de kaas, mayonaise, bieslook, mosterd, peper en zout en paprikapoeder er doorheen.
  4. 4. Serveer de eiersalade met Parrano nog met wat verse sprietjes bieslook en serveer bijvoorbeeld met brood.
  5. Tip: Wil je je eiersalade wat meer pit geven? Gebruik dan Parrano snippers. Net wat pittiger en net zo lekker!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano