Frittata met broccoli

20 min. 2 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Een frittata is heel mooi Italiaanse benaming voor een omelet. Maar er zijn twee grote verschillen: de frittata is lekker dik. En hij wordt op laag vuur zachtjes gegaard. De fritatta is gaar wanneer hij is gerezen tot een zachte, luchtige soufflé. Ideaal om alle overgebleven groenten, vlees en vis uit je koelkast aan toe te voegen! Alles mag, zolang je ingrediënten maar in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Tip: ook heerlijk als tapasgerecht voor ongeveer 6 personen!

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Oven
  • Snijplank
  • Bakspaan
Ingredienten
  • 35 g bloem
  • 120 ml melk
  • 6 grote eieren
  • ½ tl zout
  • ¼ tl vers gemalen peper
  • 30 g ongezouten boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ stronkje broccoliroosjes, klein gesneden
  • 1 gekookte (of 2 kleine) rode aardappel, in plakjes gesneden
  • 1 zakje Parrano rasp

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160˚C.
  2. Doe de bloem in een schaal, roer eerst de melk en daarna de eieren er met een garde doorheen. Voeg zout & peper toe.
  3. Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan met antiaanbaklaag, die geschikt is voor de oven.
  4. Fruit de ui ongeveer 3 minuten totdat deze glazig wordt. Voeg de broccoliroosjes en aardappel toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee totdat ze zacht en goed warm zijn.
  5. Voeg het eimengsel toe en roer het ei met een rubberen spatel om, maak het ei los van de rand van de pan. Zet het vuur uit en meng de Parrano rasp erdoorheen. Zet de pan ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven, totdat het ei gestold is.
  6. Haal de pan uit de oven en de frittata uit de pan. Serveer direct of laat de frittata afkoelen en serveer deze op kamertemperatuur.
  7. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano