Gnocchi met aardappel-groente al formaggio

60 min. 4 pers. uitgebreid
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die vlees noch vis is. Of beter gezegd: gnocchi is aardappel en pasta ineen! Hoewel er ook een volledige tarwe variant is, is gnocchi namelijk het bekendste als Gnocchi di patate. In deze vorm worden de langwerpige balletjes gemaakt van aardappel en tarwemeel. Je zou het vast niet zeggen, maar gnocchi – spreek uit als ‘njokkie’ - betekent trouwens niets meer dan het woord ‘klont’. 

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Oven
  • Snijplank
  • Bakspaan
  • Bakvorm
Ingredienten
  • 500 gram gnocchi
  • 8 el olijfolie
  • 2 zoete aardappels, geschild en in plakken
  • 2 vleestomaten, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 fles tomatensaus (met kruiden), ca. 800 ml
  • peper en zout
  • 1 zakje (150 gram) Parrano geraspte kaas gratin tomaat, knoflook en oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Verhit 2 tot 4 eetlepels olijfolie (er moet een dun laagje ontstaan) in een koekenpan en bak de aubergine- en courgetteplakken aan 2 kanten goudbruin.
  3. Schenk een derde van de tomatensaus uit over de bodem van de ovenschaal en leg de helft van de zoete aardappel, tomaat, aubergine en courgette om en om in de schaal.
  4. Beetje peper en zout erbij op gevoel en een derde van de geraspte kaas.
  5. Schenk opnieuw een derde van de tomatensaus over je groente-kaasmengsel en maak nog zo’n zelfde laag als de eerste.
  6. Het laatste deel van de tomatensaus schenk je uit over de tweede laag met groente en kaas. En ook de rest van de geraspte kaas strooi je hierover uit.
  7. Bak je ‘groentetartin’ in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  8. Ondertussen ga je aan de slag met de gnocchi. Verhit de rest van de olijfolie en bak de gnocchi in 10 tot 12 minuten zachtjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout, verder heeft je gnocchi niets nodig.
  9. Serveer je groentetartin en gnocchi gezamenlijk. Eventueel vergezeld door een frisse groene salade.
  10. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano