Haute Friture Met kruidige Parrano kaassaus

25 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht

Over het recept

Er gaat niets boven lekker snacken af en toe. Is een patatje voor jou een 'guilty pleasure'? Nergens voor nodig, want deze lekkernij siert steeds vaker de menukaart. Oók bij de sjiekere restaurants. Eet je patatje 'haute friture': oftewel met iets meer stijl en een vleugje elegantie. Die van ons is gemaakt van zoete aardappel en we serveren 'm met een lekkere kaassaus.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Frituurpan
Ingredienten
  • Zoete aardappel frietjes (zelfgemaakt of zelfgekocht)
  • 60 gram Parrano met kruiden
  • 2 theelepels olijfolie
  • 60 ml melk
  • 100 gram roomkaas
  • Zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Heb je de zoete aardappelfriet niet voorgesneden gekocht? Snijd je zoete aardappel dan zelf in frietvorm. Zorg dat de stukken ongeveer even dik zijn (lengte maakt niet zoveel uit).
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de pattaten erop en besprenkel met olijfolie en het grove zeezout. Als je wilt kun je nog meer specerijen toevoegen, zoals rozemarijn, paprikapoeder of komijn.
  4. Terwijl je de friet in 25 tot 30 minuten laat garen in de oven, maak je alvast de kaassaus. Het beste kun je dit zo'n 5 minuten voordat de friet klaar is doen.
  5. Meng de roomkaas en melk in een sauspannetje en laat het heet worden (niet koken).
  6. Als de saus een gebonden structuur heeft, zet je de temperatuur omlaag en voeg je olijolie, zout en Parrano Kruiden toe. Blijven roeren totdat alles met elkaar versmolten is.
  7. Leg de zoete aardappelfrietjes op een mooi bord en giet de kaassaus er zo overheen dat je 'strepen trekt'. En dan snel serveren als het nog heet is!
  8. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano