Little gem-salade met mango en gerookte kip

10 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Een salade met gerookte kip en zomerse fruitsoorten is al gauw een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op: een stevige lunch, een voorgerechtje of een licht hoofdgerecht, helemaal afhankelijk van de portiegrootte natuurlijk. Onze favoriet is trouwens ook makkelijk om te toveren tot een vegetarische variant. Kwestie van de gerookte kip weglaten en vervangen door een gekookt eitje. En voor wat meer body kun je nog een klein blikje kikkererwten toevoegen.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
Ingredienten
 • 2 kropjes little gems
 • 100 gram verse frambozen
 • 1 rijpe mango, geschild, ontpit en in blokjes
 • 50 gram walnoten, grof gehakt
 • 200 gram gerookte kip, in plakken
 • 4 eetlepels honing-mosterddressing
 • 80 gram Parrano snippers

Bereiding

 1. Waarom we voor little gem kiezen? Het kleine zusje van de krop ijsbergsla is een stuk smaakvoller en heeft toch dezelfde knapperigheid. En een ander voordeel is dat deze sla ook langer te bewaren is. Haal de blaadjes los van de little gems, was ze en maak ze goed droog met een schone theedoek.Tip: om je mango in mooie blokjes te snijden, zet je de mango op je werkblad. Snijd eerst aan beide kanten zo dicht mogelijk langs de pit. Maak dan verticale en horizontale lijnen in het vruchtvlees, zonder door de schil heen te gaan. Er is nu een blokjespatroon ontstaan. Druk met je duimen de schil nu naar binnen en je kunt met je mes de blokjes zo van de binnenkant van de schil afsnijden. Tot slot snijd je randen om de pit weg en maak je hier ook blokjes van.
 2. Hak de walnoten met een mes in grove stukken.
 3. Leg de slablaadjes in een grote niet al te diepe kom. Leg eerst de plakjes gerookte kip er losjes (niet te netjes) op, dan de mangoblokjes of –plakjes en tot slot de frambozen.
 4. Sprenkel de dressing erover.
 5. Daaroverheen strooi je de verkruimelde walnoten.
 6. Strooi de Parrano snippers over je salade en eventueel nog wat versgemalen peper. En laat die kaas maar op tafel liggen. Ervaring leert dat niemand een extra handje kan weerstaan…
 7. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano