Penne met zelfgemaakte rode pesto
ReceptNa deze heerlijk hartige penne met rode pesto wil je nooit meer iets anders

Penne met zelfgemaakte rode pesto

  • 40 min
  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 80g Parrano Snippers Originale of Robusto
  • 350g penne
  • 680g geroosterde rode paprika
  • 80ml en 1el extra-virgin olijfolie, apart gehouden
  • 35g amandelen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt en verdeeld
  • 1el koosjer zout
  • 675g babyspinazie
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Kook de penne volgens de verpakkingsinstructies al dente in een grote pot met kokend zout water. Laat het na het koken uitlekken, maar houd ongeveer 100ml pastawater achter. Gooi de pasta terug in de pot.
  2. In de tussentijd van het koken maak je pesto: in een keukenmachine, combineer de rode paprika, 80ml olijfolie en mix totdat het goed door elkaar zit. Voeg de Parrano toe, de amandelen, de helft van de knoflook en het zout en mix weer door elkaar.
  3. Verhit de resterende eetlepel olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de resterende knoflook toe en bak het 1 minuut totdat geurig ruikt, voeg dan spinazie toe en meng tot het net verwelkt is, 2 minuten. Breng op smaak met zout.
  4. Voeg gekookte penne en pesto toe aan de koekenpan en meng tot alles gemengd is, voeg dan pastawater toe en roer tot het romig is. Breng op smaak met peper en maak jouw penne écht af met Parrano Snippers Originale of  Robusto!

Tip: Als je niet zelf de rode pesto wil maken kun je het altijd kopen in de winkel!