Pastasalade met serranoham en meloen

15 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

De ene salade is de andere niet. Je kunt ‘m zo luchtig, licht, fris, fruitig, vlezig, vissig, stevig en/of gevuld maken als je wilt. Dat is misschien wel het leukste aan je eigen salade maken: je neemt gewoon een hoop ingrediënten die je lekker vindt, kiest voor wel of geen stevige ‘pastabodem’ en husselt alles even lekker door elkaar met een sausje er doorheen. Klaar bén je. Wij kozen voor ham en meloen, die sensationele smaakcombinatie behoeft geen uitleg, toch?

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Snijplank
  • Vergiet
Ingredienten
  • 400 g pasta (bv. fusilli)
  • 50 g serranoham, geplukt
  • 100 g doperwten (vers of diepvries)
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
  • 100 g gemengde sla
  • 4 el yoghurtdressing
  • ½ meloen, bolletjes uitgestoken
  • focaccia
  • peper en zout
  • 1 zakje Parrano snippers met paprika, olijf, knoflook (à 80 gram)

Bereiding

  1. 1. Voor de beetgare pasta volg je de aanwijzing op de verpakking.
  2. 2. Giet de pasta af, even koud spoelen en goed laten uitlekken.
  3. 3. Breng water aan de kook en laat de doperwten hierin 2 minuten koken. Ook hier geldt: afgieten, koud spoelen en goed laten uitlekken.
  4. 4. Schep de pasta, doperwten, paprika, artisjokharten, gemengde sla en de helft van de kaassnippers door elkaar.
  5. 5. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe en schep deze er luchtigjes doorheen.
  6. 6. Doe de salade in een schaal en verdeel de plukken serranoham, meloenbolletjes en de rest van de kaassnippers erover.
  7. 7. Serveer met een goed stuk focacciabrood.
  8. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano