Ravioli met bospaddenstoelen en Parrano snippers

15 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Ravioli is een van de misschien wel 300 of meer verschillende pastasoorten die er te krijgen zijn. Deze gevulde deegkussentjes danken hun naam waarschijnlijk aan het Genuenese woord voor ‘restant’. Oorspronkelijk werd de pasta gevuld met ‘kliekjes’ van eerdere maaltijden. Tegenwoordig koop je ze - gevuld met vlees, kaas, vis, gevogelte of groenten – kant-en-klaar. Wel zo makkelijk, al is zelf maken natuurlijk ook leuk als je wat langer de tijd hebt.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
Ingredienten
  • 400 g ravioli (gevuld met bospaddenstoelen of truffel)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijn gesneden
  • 5 g verse gemengde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn en salie), fijn gesneden
  • 400 g bospaddenstoelen, in stukken gesneden
  • 100 ml crème fraiche
  • peper en zout
  • 10 g verse krulpeterselie
  • 80 g Parrano snippers (truffel-paddenstoelen mix)

Bereiding

  1. 1. Kook de ravioli zoals op de verpakking vermeld staat of maak hem zelf.
  2. 2. Verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hier de ui, knoflook, verse Italiaanse kruiden en bospaddenstoelen in.
  3. 3. Voeg als de paddenstoelen gaar zijn de crème fraîche en de gekookte pasta toe. Schep het geheel om tot de saus mooi verdeeld is.
  4. 4. Maak het gerecht af met peper, zout, peterselie en de Parrano snippers.
  5. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano