Soep van geroosterde cherrytomaten en Parranokrokantje

30 min. 2 pers. snel
Terug naar overzicht

Over het recept

Door cherrytomaten te gebruiken voor de soep, krijgt je tomatensoep een zoetere smaak. Wanneer je de cherrytomaten eerst even roostert in de oven wordt de smaak van het gerecht een stuk intenser. Heerlijk in combinatie met de zoetzure balsamico-uien en de hartige en licht pittige Parranokrokantje.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
Ingredienten
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 4 sneetjes brood
  • 1 sjalotje
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 30 gram Parrano Robusto

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. 2. Begin met de geroosterde cherrytomaten. Leg de cherrytomaten op een bakplaat of in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaten tien minuten in de voorverwarmde oven. Keer eventueel tussendoor even om. Zet na tien minuten de oven op de hoogste grillstand en grill de cherrytomaten nog even 4 minuten.
  3. 3. Maak vervolgens de balsamico uienringen. Snijd hiervan mooie dunne ringen van de rode ui. Verhit drie eetlepels olijfolie in een steelpannetje. Bak hierin de rode ui twee minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en roer alles goed om. Laat alles nog even zo’n 5 minuten fruiten totdat je uienringen een mooi korstjes van balsamicoazijn hebben.
  4. 4. Tijd om de soep te maken! Snij het knoflookteentje door midden. Plet één helft en bewaar de andere. Pel de geplette knoflookteen en hak het fijn. Pel het sjalotje en snipper fijn. Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje. Voeg de geroosterde cherrytomaten toe en fruit alles goed aan op gematigd vuur. Plet ondertussen met je pollepel de cherrytomaatjes. Zet het vuur na vijf minuten uit. Haal de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer (of keukenmachine) tot een soep. Zet de pan terug op een laag vuur, breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout en houd het warm.
  5. 5. Wrijf met het halve knoflookteentje dat je hebt bewaard de sneetjes brood in. Grill de sneetjes in een grillpan aan beide kanten twee tot drie minuten.
  6. 6. Maak nu het Parranokrokantje door een bakplaat te bekleden met bakpapier. Rasp de Parrano Robusto en maak hiervan twee hoopjes op de bakplaat. Zet de bakplaat met de Parrano drie minuten onder de grill (hoogste stand). Haal vervolgens de bakplaat uit de oven en laat de Parranokrokantjes wat afkoelen voordat je ze met een kaasschaaf of taartmes loshaalt van het bakpapier.
  7. 7. Schenk de cherrytomatensoep in een diep bord, leg de balsamico uienringen in het midden en daar weer bovenop het krokantje van Parrano. Serveer met de knoflooktoastjes.
  8. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano