Spaghetti met Italiaanse kip

20 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht

Over het recept

Wist je dat spaghetti aan bomen groeit? Geloof je het niet? Dan ben je minder goedgelovig dan de rest van de wereld in 1957. Hij ging de geschiedenis in als een van de beste 1 aprilgrappen ooit, omdat iedereen er keihard intrapte: de grap van de BBC die op tv iedereen wijsmaakte dat de pastasoort in slierten aan de bomen groeide. In een kookprogramma werd zelfs uitgelegd hoe vorst van invloed kon zijn op de smaak en hoe er zelfs een boom was die elke spaghettisliert uiteindelijk een zelfde lengte liet bereiken. Na de uitzending wilde iedereen een spaghettiboom…. ;-)

Wat heb je nodig?

Keukengerei
  • Kookpan
  • Vergiet
  • Bakspaan
Ingredienten
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 1 courgette, in halve plakken
  • 400 g kipdijfilet, in grove stukken
  • 400 g spaghetti
  • 60 g walnoten, grof gehakt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zakje Parrano snippers met paprika, olijf, knoflook (80 gram)
  • Optioneel: 125 g groene olijventapenade
  • Tip: In plaats van de Parrano snippers met paprika, olijf, knoflook kun je dit gerecht ook maken met de ‘gewone’ Parrano snippers, geraspte kaas of strooikaas. Voeg dan bij de groente wel extra olijven, een teentje knoflook en olijventapenade toe voor dezelfde smaakbeleving.

Bereiding

  1. 1. Bak of gril de paprika, ui en courgette 3 tot 4 minuten, voordat je ze op smaak brengt met peper en zout.
  2. 2. Tijd voor de kip om gebakken te worden; voeg de stukken toe aan de groente en bak ongeveer 8 minuten mee. Blijf het husseltje daarbij goed omscheppen.
  3. 3. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. De aanwijzing op de verpakking vertelt je hoe lang je de spaghetti daarvoor moet koken.
  4. 4. Giet de spaghetti af en spoel niét na met koud water. Dat is een hardnekkig fabeltje. Maar door de spaghetti af te spoelen, spoel je ook het zetmeel weg en dat is juist zo belangrijk voor de saus om te kunnen blijven kleven.
  5. 5. Schep het kip-groentemengsel, de walnoten en de helft van de kaassnippers door de spaghetti (en eventueel de olijventapenade).
  6. 6. Maak de borden mooi op en strooi er de rest van de kaassnippers overheen.
  7. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano