Tortellini spinazie gratin

20 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Tortellini zijn (het is in het Italiaans meervoud) als het ware kleine Italiaanse verrassingen. De deegkussentjes zijn gevuld met groente, vlees, vis, kaas of gevogelte. Daar zie je van de buitenkant dus niets van. Een hartige bonbon, gevuld met precies datgene waar je die dag zin in hebt! Door de pasta te gratineren en nog even onder de grill te zetten, krijgt het dat knapperige krokante korstje dat je gerecht nog nét even iets lekkerder maakt!

Wat heb je nodig?

Keukengerei
Ingredienten
  • 450 g tortellini, gevuld met kaas en spinazie
  • 450 g verse spinazie, gewassen
  • 100 g zwarte olijvenringen
  • 100 g kersttomaatjes, gehalveerd
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje (150 g) Parrano geraspte kaas gratin tomaat, knoflook en oregano

Bereiding

  1. 1. Kook de tortellini beetgaar en volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Hierna giet je de tortellini af, waarna je het opschudt en husselt met de olijfolie en spinazie.
  3. 3. Deksel gaat weer even op de pan en laat het zo nog 3 minuten staan. Hierna schud je de inhoud van de pan nog een keer goed op, voordat je het in een ovenschaal doet.
  4. 4. Strooi de olijvenringen, kerstomaatjes, pijnboompitten en geraspte kaas over je spinaziepasta en zet dit een paar minuutjes onder een hete grill. Niet te lang, maar net lang genoeg om de kaas een beetje te laten smelten.
  5. 5. Je serveert je gerecht gewoon lekker uit de ovenschaal en laat iedereen zelf opscheppen.
  6. Buon appetito!
Copyright © 2017 Parrano. All rights reserved.
Parrano