Vitello tonnato met kaassnippers

15 min. 4 pers. snel
Terug naar overzicht Download

Over het recept

Vitello tonnato is wat je nou een echte Italiaanse klassieker noemt. Afkomstig uit Piëmonte en graag geziene ‘gast’ in de sectie ‘voorgerechten’. Vlees en vis in één gerecht was nog nooit zo’n goed idee. Doordat de tonijnmayo langzaam in de plakjes gebraden kalfsvlees trekt, weet je niet wat je proeft. Oké, dat lijkt wat overdreven, maar we zijn gewoon heel erg fan van dit simpele, doeltreffende gerecht.  En jij hebt het ook zo gemaakt.

Broodje vitello tonnato
Heb je wat over? Op brood ermee! Snijd een lekker broodje naar keuze open en besmeer met de tonijnsaus. Verdeel de plakken fricandeau over het broodje, kappertjes, kaassnippers en rucola eroverheen en eindig met nog wat tonijnsaus.

Wat heb je nodig?

Keukengerei
Ingredienten
 • 300 g gebraden fricandeau (vleeswaren)
 • 1 blikje tonijn op oliebasis (à 195 g)
 • 2 el mayonaise
 • 2 à 3 el citroensap
 • 4 el kappertjes
 • 50 g rucola
 • peper en zout
 • 1 zakje (80 g) Parrano Snippers met truffel en paddenstoelenmix (à 80 gram)

Bereiding

 1. 1. Dit gerecht serveer je het liefste op kamertemperatuur. Haal de fricandeau daarom vast een half uur voor je gaat beginnen uit de koelkast.
 2. 2. Deze saus heb je zo gemaakt. Pureer de inhoud van het blikje tonijn (inclusief de olie) met mayonaise, citroensap, 2 eetlepels kappertjes en de helft van de kaassnippers met de staafmixer fijn.
 3. 3. Waar zouden we zijn zonder peper en zout? Dat strooi je over je mengsel om het op smaak te brengen.
 4. 4. De saus mag best een beetje lobbig zijn, maar vind je ‘m aan de dikke kant? Voeg een scheutje water toe om de saus iets dunner te krijgen.
 5. 5. Zet je mooiste borden op tafel, drapeer de plakken fricandeau erover heen en verdeel de tonijnsaus over het vlees.
 6. 6. Bestrooi je gerecht nonchalant met rucola, de resterende kappertjes en de rest van de kaassnippers.
 7. 7. Heb je zo’n mooie grote pepermolen? Dan is dit het moment om ‘m te showen; maal als de borden op tafel staan wat verse peper over elk bordje.
 8. Tip: De Parrano snippers met truffel en paddenstoelenmix in dit gerecht kun je ook vervangen door de gewone Parrano snippers, geraspte kaas of strooikaas. Voeg dan wel een klein beetje truffelolie toe aan de tonijnsaus.